Afrika

Heeft u ambities om naar het grootste continent van de wereld te gaan om uw product of services te vermarkten? Werkt u al in Afrika en heeft uw bedrijf een aantal zaken op te lossen waar uzelf niet aan toekomt? Wilt u zeker weten dat het maximale uit uw lening of investering wordt gehaald? Is het cultuurverschil te groot? Hoe het goede netwerk te zoeken en vinden van een betrouwbare business partner?

Ik heb door mijn 8-jarige ervaring in Afrika een goed oog voor de culturen, de werkwijzen en de noodzakelijk structuren om misverstanden te voorkomen. Voor meerdere opdrachtgevers gewerkt en SME’s (B2B en B2C) opgezet. Deze bedrijven zijn nu toonaangevend in hun regio. Daarnaast heb ik een programma ontwikkeld voor de ondersteuning van bedrijfseigenaren om hun bedrijfsplannen te realiseren en hun coach te zijn. Hierdoor kunnen zij zich nadrukkelijk richten op het laten slagen van hun ambities.

Note: this text is unfortunately due to technical constraints, only available in Dutch.

Voltzon Ltd

Als CEO betrokken bij strategische keuzes, marktbenadering. Voltzon Ltd. specialiseert zich als distributeur/ importeur op het ontwerp, verkoop en installatie van industriële zonne-energie systemen voor kantoren, lodges, ziekenhuizen, etc. Zie www.voltzon.com voor meer informatie. Voltzon Ltd is een 100% dochter van Voltzon International BV.

Lees verder →

Devergy

Lid van de Raad van Advies, www.devergy.com

Lees verder →

d.light design

Business Development Manager. Voor de Amerikaanse eigenaren heb ik een distributie- en verkooporganisatie opgezet in Tanzania. De doelstelling die bij mijn vertrek behaald is was een compleet distributienet over Tanzania, agenten in Kenia en Uganda, een organisatie van 16 mensen en een omzet van U$ 100.000 per maand. Hiernaast heb ik de producten, samen met […]

Lees verder →

Umeme Jua ltd, Tanzania

Business Development Manager. Mijn opdracht was om voor de directeur de organisatie op te zetten, nieuwe marketing materialen te ontwikkelen, personeel opgeleid, nieuw voorraadsysteem ingevoerd, nieuwe besturingssoftware geïmplementeerd en gebruikershandboeken geschreven. Umeme Jua Ltd is begin jaren 2000 opgericht met Nederlands ontwikkelingsgeld.

Lees verder →

VSO, Kenia

Business Advisor. Mijn rol was om een praktijkgerichte school, vergelijkbaar met VMBO onderwijs, te helpen zich meer te ontwikkelen en hiermee minder afhankelijk te zijn van de schoolgelden die door de zeer arme bevolking betaald moest worden. VSO is een organisatie die in ontwikkelingslanden projecten ondersteunt met mensen, kennis en geld om het leven in […]

Lees verder →